Wat doet een budgetcoach

Wat doet een budgetcoach. Een budgetcoach zorgt ervoor dat weer overzicht en rust is in de financiële situatie. Door het aanleggen van een goede administratie, het inzichtelijk maken van alle inkomsten en vaste lasten, besparingsmogelijkheden te bekijken en vragen te beantwoorden of informatie te geven.

Stacks Image 676810
Vaak wordt een budgetcoach ingeschakeld bij grotere financiële problemen, eigenlijk als het al te laat is. In sommige gevallen kan de situatie nog hersteld worden, maar als de problemen te groot zijn kan dit helaas niet meer. Dan is een doorverwijzing naar schuldhulpverlening de enige overgebleven mogelijkheid.

In eerste instantie wordt gekeken welke hulp nodig is. Per persoon en gezin verschilt dit. Budgetcoaching is altijd maatwerk. Een traject opgestart als vooraf duidelijk is dat budgetcoaching een toegevoegde waarde heeft. Aan de hand van de informatie die wordt verkregen, wordt een maatwerktraject voorgesteld. Hier wordt een heldere onderbouwing voor gegeven. Budgetcoaching werkt alleen als u vrijwillig kiest om door te gaan. Kosten voor budgetcoaching zijn afhankelijk van de complexiteit en financiële problematiek.

Laatste pagina update: 17 Augustus 2021

Voor ons is uw privacy belangrijk. Wij beveiligen automatisch alle communicatie en gebruiken uitsluitend cookies voor het verbeteren van de website.