Wie schakelt een budgetcoach in, wat kost een budgetcoach zijn mogelijke vragen als u overweegt een budgetcoach in te schakelen. Budgetcoaching kan men het beste zien als investering. Ons uitgangspunt is dat budgetcoaching meer moet opleveren dan dat budgetcoaching kost.

Kosten budgetcoaching
Inschakelen kunt u het beste zelf doen. Dit kan eenvoudig door ons te bellen of een berichtje te sturen per e-mail. Leg zo duidelijk mogelijk uit waar u naar op zoek bent, tegen welke problemen u aanloopt en wat u graag zou willen. Op basis van deze informatie wordt de hulp opgestart waar u het meeste voordeel bij heeft.

Vergoeding van de kosten voor budgetcoaching kan op diverse manieren.
  • U betaalt zelf - als u het zelf kunt betalen, dan is dat het prettigste. Omdat een budgetcoach kijkt naar de besparingen die er zijn, heeft u het geld van een budgetcoaching traject meestal heel snel terugverdiend.
  • Uw werkgever betaalt - dit klink risicovol, maar wordt regelmatig toegepast. De meeste werkgevers zijn bereid om werknemers te helpen. Mensen met financiële problemen zijn minder productief en melden zich vaker ziek. Uw werkgever weet dat. Bovendien weet een werkgever soms al dat er problemen zijn. Bijvoorbeeld als loonbeslag is gelegd op uw salaris. Maak het bespreekbaar en vraag uw werkgever naar de mogelijkheden. Soms is een werkgever bereid (een deel van) het gereserveerde opleidingsbudget te gebruiken voor een budgetcoach. En eigenlijk kunt u het traject ook zien als een soort opleiding. U leert namelijk een administratie aanleggen en goed met uw geld om te gaan.
  • Via het UWV - Afhankelijk van het soort uitkering en gemaakte afspraken met het UWV zou het UWV u een budget kunnen toekennen waarmee het budgetcoaching traject geheel of gedeeltelijk betaald wordt. Neem voor meer informatie contact op met het UWV.
  • Via de ziektekostenverzekering - ziektekostenverzekeraars vergoeden een budgetcoach niet omdat deze kosten niet vallen onder primaire ziektekosten. Gelukkig zijn er steeds meer verzekeringsmaatschappijen die de resultaten van een coaching traject erkennen en vergoeden in een aanvullend verzekeringspakket. Neem voor meer informatie contact op met uw ziektekostenverzekeraar.
  • Via PGB - ontvangt u een persoonsgebonden budget, dan zijn er soms mogelijkheden om kosten via het PGB vergoed te krijgen. De voorwaarden voor vergoedingen via het PGB zijn terug te vinden op www.pgb.nl
  • Via een schuldeiser - ook dat klinkt vreemd, maar in sommige gevallen is een schuldeiser bereid om een budgetcoach te vergoeden. Dit komt, omdat steeds meer schuldeisers, zoals banken, de voordelen van een budgetcoach ten opzichte van een gerechtsdeurwaarder zien. Daar waar het bij de deurwaarder gaat om het snel innen van geld, gaat het bij budgetcoaching om een traject dat bedoeld is om op lange termijn een oplossing te bedenken. Een budgetcoach pakt de oorzaak aan.

Neem via onderstaand formulier contact op of stuur een mail of bel voor het maken van een afspraak.

Laatste pagina update: 31 Oktober 2023

Voor ons is uw privacy belangrijk. Wij beveiligen automatisch alle communicatie en gebruiken uitsluitend cookies voor het verbeteren van de website.