Ik ben er achter gekomen dat je het woord "verwachtingen" op twee manieren kunt interpreteren

Ik ben er achter gekomen dat je het woord "verwachtingen" op twee manieren kunt interpreteren 1. Wat je denkt dat je zou moeten bereiken. 2. Wat je denkt daadwerkelijk te gaan bereiken. Bij mij is verwachting nummer 1 hoog en verwachting nummer 2 laag en dat zorgt voor een heel ongemakkelijk gevoel, voornamelijk teleurstelling, neerslachtigheid etc. Ik denk dat dit een grote rol speelt in waarom ik steeds blokkeer met schoolopdrachten en waarom ik niet lekker in mijn vel zit. De oefening die ik meegekregen heb om realistischere verwachtingen te leren scheppen kan hier denk ik bij helpen.

De vraag of ik wel van mezelf houd was behoorlijk confronterend. Ik ben denk ik vooral teleurgesteld in mezelf, dat is denk ik goed te verklaren met de hoge verwachtingen.

Studente, 24 jaar

Het gesprek heeft mijn ogen geopend

Het gesprek heeft mijn ogen geopend voor aspecten over mijzelf die ik al wist, maar waar ik al lang niet meer aan had gedacht. Waaronder het feit dat ik een negatief zelfbeeld heb en dat ik vaak neerslachtig ben. Daarnaast gaf je een aantal suggesties hoe ik dit kan veranderen. Ik had er eigenlijk nooit bij stil gestaan dat dit te veranderen was.

Studente, 24 jaar

Verbaasd, hoe snel je bepaalde dingen over mij doorhad

Ik was af en toe verbaasd hoe snel je bepaalde dingen over mij door had, wat ik nog niet had verteld, zoals dat ik een introvert ben. Ik denk dus dat ik behoorlijk wat over mezelf ga leren.


Studente, 26 jaar, Drenthe

Lees meer berichten


Bij ons is uw privacy gewaarborgd. Alle communicatie wordt automatisch encrypted.
Wij gebruiken uitsluitend cookies om onze website te kunnen verbeteren en maatwerk dienstverlening te kunnen leveren.