Kindercoaching

Kindercoaching is voor uw kind die even niet zo lekker in zijn/haar vel zit, tegen dingen aan loopt waar hij/zij zich last van heeft of andere problemen heeft.

Hulp voor kinderen
Kinderen slepen soms iets mee, kindercoaching helpt daarbij
Misschien wel onverklaarbare buikpijn, veel piekeren, vaak wegkruipen, erg veel stil, erg verlegen, perfectionistisch zijn, slecht in slaap komen, scheiding moet verwerken, zorgen maakt over van alles, gepest wordt, moeite heeft om emoties te uiten/ beheersen, last heeft van driftbuien, verdrietig is, (faal)angstig is of heel onzeker is. Onze kindercoach is naast de genoemde aandachtsgebieden verder gespecialiseerd in het begeleiden van kinderen met verliesverwerking, trauma’s, autisme, ADHD, ADD, Asperger en PDD-NOS.

Kindercoaching is een laagdrempelige, soms kortdurende, praktische begeleiding voor kinderen vanaf zes tot circa 18 jaar. Bij eventueel jongere kinderen bieden wij als praktijk ondersteuning aan u als ouder/ verzorger/ opvoeder. Bij oudere kinderen/ (jong) volwassenen zetten wij onze andere expertises in met als basis persoonlijke coaching.
Gemiddeld neemt de begeleiding circa drie maanden in beslag met in totaal gemiddeld zo’n zes tot acht sessies. Het een en ander is uiteraard afhankelijk van de complexiteit van de situatie(s). Hierbij kunt u denken aan langere trajecten van 6 tot 9 maand intensieve begeleiding (met in totaal 16 tot 24 gesprekken).

Als ouder wil je je kind graag zo goed mogelijk helpen en ziet u uw kind het liefst gelukkig en blij, maar soms krijg je geen/nauwelijks grip op een ongewenste situatie. Onze kindercoach biedt u hierbij hulp. Samen met de kindercoach wordt er gekeken naar de problemen en waar uw kind tegenaan loopt.

Onze kindercoach werkt oplossingsgericht en kijkt in bredere context naar de ‘problemen’ die uw kind heeft. Onze kindercoach zoekt naar een maatwerk aanpak/werkwijze/methode die past bij uw kind en kijkt naar wat uw kind nodig heeft en stemt daar de begeleiding op af.

Samen met onze kindercoach ontdekt uw kind zijn/haar eigen kwaliteiten, talenten en mogelijkheden. Onze kindercoach werkt aan het zelfvertrouwen van uw kind en daarnaast doet uw kind zelfkennis op. Wanneer een kind gaat geloven in zijn kwaliteiten, wordt de focus verschoven van ‘probleem’ naar zelfkennis. Vaak is het ‘probleem’ dan geen probleem meer. Dit is iets waar uw kind de rest van zijn/haar leven veel aan heeft.

Problemen welke uw kind ervaart/heeft kan verschillende oorzaken hebben zoals emotionele gebeurtenissen, ontwikkelingsproblemen of andere omstandigheden. Hierdoor lukt het vaak niet om goed te functioneren thuis, op school of in de maatschappij. Onze kindercoach inventariseert en analyseert de gehele omgeving zodat stapsgewijs veranderingen duurzaam aangebracht worden waar zowel uw kind als u profijt van hebben.

Voorafgaand aan de begeleiding vindt een kennismaking en intakegesprek plaats voor kennismaking en een eerste verkenning van de situatie. Wij nodigen u graag uit voor een gesprek. Heeft u twijfels ook dan helpt een kennismakingsgesprek u verder in het maken van verstandige keuzes.
Kinderen en depressie
Hulp voor uw kleine kinderen

Laatste pagina update: 17 Augustus 2021

Voor ons is uw privacy belangrijk. Wij beveiligen automatisch alle communicatie en gebruiken uitsluitend cookies voor het verbeteren van de website.