Relatie APK is speciaal voor stellen die zonder relatiecrisis hun relatie onderhoud gunnen. Preventieve relatietherapie is erg goed voor zowel stellen die al jaren samen zijn als voor stellen die vers in een relatie zitten. Ook stellen die uit een relatiecrisis komen en dankzij relatietherapie weer fijn als stel doorgaan maken graag gebruik van een periodiek onderhoud van hun relatie.

Relatie APK
Onderhoud van de relatie
Coach Vertrouwenspersoon Relatietherapeut Mediator Therapeut Trainer Hoogeveen
Stellen vinden het erg fijn om met een ervaren relatietherapeut te praten over de kleine strubbelingen waar ze regelmatig tegenaan lopen.

Uiteraard worden veel stellen gelukkig en samen oud, dat is wat iedereen graag wil. Uit schaamte stappen we vaak niet naar een relatietherapeut.

In elke relatie - hoe goed of stabiel ook - is wel eens onenigheid en beland je wel eens in een discussie. Een welles nietes discussie is een welbekende valkuil. Als je denkt “we zijn een goed team, maar zijn we nog wel een stel?” dan is het in ieder geval raadzaam om een gesprek te voeren met de relatietherapeut. Ook als je met andere vragen zit is het altijd raadzaam en zinvol om preventief en als het mogelijk is periodiek een relatie APK gesprek te voeren met de relatietherapeut.

Het is belangrijk om de tijd te nemen voor elkaar, om te praten en te luisteren.

Verder helpt het wellicht om te weten dat stellen het altijd fijn vinden, dankzij de onafhankelijke professionele relatietherapeut, mogelijke repeterende en misschien gevoelige onderwerpen, wat jullie beiden (vanwege het vermijden van conflicten) samen maar onbespreekbaar laten, zoals:

  • wel of geen kinderwens;
  • moeite met schoonvader of schoonmoeder;
  • (bij samengestelde gezinnen) dat de kinderen van de partner niet leuk worden gevonden;
  • gewicht en postuur van partner
  • aantrekkelijkheid van partner
dingen die er wel zijn maar niet over wordt gesproken.


Niemand heeft geleerd wanneer een relatie goed is. We nemen elk ons
  • eigen referentiekader
  • aangeleerd gedrag
  • manier van conflicten voeren
  • gedachten hoe een relatie moet zijn
mee in onze relatie.

Mocht je interesse zijn gewekt, neem contact op of maak een afspraak voor een eerste oriëntatie en kennismaking.

Laatste pagina update: 31 Oktober 2023

Voor ons is uw privacy belangrijk. Wij beveiligen automatisch alle communicatie en gebruiken uitsluitend cookies voor het verbeteren van de website.