Relatiemediation is voor het eindelijk weer bespreekbaar maken van langlopende en terugkerende ruzies en conflicten. Relatiemediation heeft als doel om er samen weer uit te komen zodat jullie samen weer kunnen genieten van jullie relatie.

Relatiemediation-nieuw-uitzicht
Relatiemediation uitpraten van ruzie
Dankzij relatiemediation worden oude conflicten en issues weer opgelost en uitgesproken zodat jullie in jullie relatie weer kunnen groeien en samen kunnen leven zoals jullie het oorspronkelijk voor ogen hebben gehad.

Onuitgesproken issues uit het verleden achtervolgen jullie en remmen jullie af of belemmeren jullie zelfs om beiden jezelf te kunnen zijn en de relatie goed vorm te kunnen geven zoals jullie beiden voor ogen hebben. Het gaat al lange tijd steeds fout tussen jullie en er is bijvoorbeeld een maanden of soms jaren slepende probleem in jullie relatie. Of telkens nadat het onderwerp op tafel komt trekt de ander zich weer terug, hoe ga je daar mee om. Het lukt je maar niet om het gesprek aan te gaan. De ander vlucht (in telefoon, in vreemdgaan, in werk, in verslavingen en meer).

Relatiemediation is de meest effectieve manier om jullie conflicten, terugkomende ruzies en onenigheden onder professionele en onafhankelijke begeleiding, bespreekbaar te maken zodat je er samen goed uit komt.

Wat kan en mag je verwachten van relatiemediation en hoe werkt het.
Onze relatiemediator achterhaalt samen met jullie het achterliggende verhaal en de diverse gebeurtenissen. Hij ziet ook welke mechanismen er spelen en reflecteert zijn inzichten door middel van eenvoudige modellen en persoonlijke opdrachten. Hij spiegelt en leert jullie tijdens relatiemediation hoe je kunt werken aan je relatie en hoe je met elkaar kunt communiceren. Je kunt alles onder begeleiding uitspreken en jullie krijgen handvatten mee hoe ieder met elkaar om kan gaan, anders dan daarvoor. Wat het resultaat is van relatiemediation hangt uiteraard mede van jullie beiden af, jullie inzet en intentie om het proces te laten slagen is de belangrijkste voorwaarde.

Het is aan te raden om samen naar relatiemediation te komen omdat onze relatiemediator jullie verankerde interacties, communicatiewijze en meer, inzichtelijk kan maken. Jullie krijgen dankzij relatiemediation weer de kans om een gezonde basis in jullie te herstellen om vervolgens door te kunnen groeien. Eigenlijk is het de manier om met een schone lei samen weer opnieuw te beginnen.
Na relatiemediation niet meer boos op elkaar
Minder uitzichtloos gevoel na relatiemediation
Overwegingen relatiemediation >>>
Herken je je in bijvoorbeeld een van de volgende relatie vraagstukken, dilemma’s in je relatie:
 • Ik voel me niet gelukkig in mijn relatie.
 • Wij hebben steeds dezelfde ruzies.
 • Ik voel me eenzaam in mijn relatie.
 • De ruzies komen te vaak terug
 • Het zijn steeds dezelfde onderwerpen waar we ruzie over krijgen
 • Mijn partner luistert niet naar mij en ik luister niet meer naar mijn partner
 • Ik houd mij liever bezig met andere zaken dan mijn partner (bijvoorbeeld: werken, games, sporten, vrienden, uitgaan, hobby’s), zolang we maar niet iets samen doen
 • Ik hou het echt niet meer uit met mijn partner.
 • Ik ervaar de seks als onprettige seks en als een verplichting.
 • Ik ervaar een afstand tussen mij en mijn partner.
 • Ik ben je al jarenlang aan het aanpassen aan mijn partner en realiseer me dat de relatie eigenlijk ongelijkwaardig is.
 • Ik wil wel stoppen, maar weet niet hoe. Ik ben bang voor de gevolgen.
 • Ik overweeg al een tijdje om te gaan scheiden.
 • Ik zoek al tijden naar een nieuwe partner, maar ik hebt het gevoel dat mij nog iets tegenhoudt.
Situaties waarin je kunt zitten
Jullie krijgen regelmatig hooglopende ruzies en je durft het onderwerp niet meer aan te snijden. Je probeert het probleem dat jij ervaart in je relatie nog een keer op vriendelijke toon bespreekbaar te maken, op boze toon, maar je partner sluit zich voor je af en je staat er alleen voor. Doordat het probleem dat jij ervaart niet serieus wordt genomen, sluit jij je ook steeds verder af. De vreugde die je vroeger ontleende aan de relatie is ver te zoeken. Je probeert je grenzen aan te geven, vertelt wat je graag wilt, maar je bent een roepende in de woestijn en wordt niet gehoord. Het gedrag waar je je bij je partner aan stoort, wordt steeds erger en je eenzaamheid wordt ondragelijk. Je vraagt je af of je wel bij deze partner moet blijven.

De eerste stap naar relatiemediation
In je eentje naar een relatiemediator gaan, kan ook een uitstekende manier zijn om je relatie te verbeteren. Je kunt namelijk tijdens relatiemediation samen naar ‘jouw kant van de waarheid’ kijken en door inzichten tijdens de gesprekken kun je eventueel de keuze maken om dingen anders te doen. En aangezien je partner reageert op jouw gedrag, kun je een andere, betere en of gezondere relatie krijgen. 

Neem contact op voor een eerste intakegesprek, waarin we de situatie verkennen en de kern van jullie probleem gaan aanpakken tijdens relatiemediation. Of maak direct een afspraak.

Laatste pagina update: 31 Oktober 2023

Relatiemediation

Voor ons is uw privacy belangrijk. Wij beveiligen automatisch alle communicatie en gebruiken uitsluitend cookies voor het verbeteren van de website.