Relatietherapie

Relatietherapie…... Wanneer stap je naar een relatietherapeut?

Relatietherapie is voor het verbeteren en verstevigen van jullie relatie. Zelfs om problemen in de relatie voor te zijn is inzet van relatietherapie zeer zinvol.

Geluk in je relatie dankzij relatietherapie
Weer gelukkig na relatietherapie
Jullie relatie verdient alle aandacht en het is fijn dat alles lekker loopt. Dat is goed voor iedereen binnen het gezin. Soms kan het redelijk goed zijn en in andere gevallen kan er al een (groot) probleem gaande zijn. In beide gevallen zorgt relatietherapie er voor dat het weer goed komt of dat jullie relatie nog veel beter en leuker wordt.

Mocht het al fout zijn en er is bijvoorbeeld een maanden slepend probleem in jullie relatie. De ene zwijgt liever en de ander wil in gesprek. Je komt maar niet verder, ook dan is relatietherapie het beste middel om er uit te komen. Samen met onze relatietherapeut is het is de meest effectieve manier om jullie relatie nieuw leven in te blazen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt namelijk dat maar liefst 90% van de koppels die in relatietherapie gaan bij een specialist, er baat bij hebben. Hoe oud je bent of hoe lang je samen bent, speelt geen rol.

Wat kan en mag je verwachten van relatietherapie en hoe werkt relatietherapie.
Onze relatietherapeut is realistisch, no-nonsens, spiegelt en leert jullie tijdens relatietherapie hoe je kunt werken aan je relatie en hoe je met elkaar kunt communiceren. Wat het resultaat is van relatietherapie hangt uiteraard mede van jullie beiden af, jullie inzet en intentie om relatietherapie te laten slagen is de belangrijkste voorwaarde. Uiteraard is het daarbij van groot belang om te weten wat de kans van slagen van relatietherapie is en wat de kosten zijn van relatietherapie om zo een weloverwogen keuze te kunnen maken om te gaan investeren.

Jullie kunnen zowel afzonderlijk als tegelijk in relatietherapie gaan. Ook kun je in het kader van relatietherapie alleen komen. Het is wel aan te raden om samen naar relatietherapie te komen omdat onze relatietherapeut jullie verankerde interacties, communicatiewijze en meer, inzichtelijk kan maken. Jullie krijgen dankzij relatietherapie weer de kans om door te groeien.

Mocht blijken dat onuitgesproken issues uit het verleden jullie achtervolgen en afremmen om beiden jezelf te kunnen zijn en de relatie goed vorm te geven zoals jullie beiden voor ogen hebben, dan zetten wij relatiemediation in om het conflict onder begeleiding van ons uit te spreken en handvatten mee te krijgen hoe er mee om te kunnen gaan. Relatiemediation heeft als doel om oude conflicten en issues weer opgelost en uitgesproken te krijgen zodat jullie in jullie relatie weer kunnen groeien en samen kunnen leven zoals jullie het oorspronkelijk voor ogen hebben gehad. Met een schone lei samen weer opnieuw beginnen. Vervolgens zetten wij aansluitend relatietherapie in om problemen in de toekomst voor te zijn en krijgen jullie handvatten mee om samen gezond aan jullie relatie te kunnen blijven werken.
relatietherapie, psycholoog, relatietherapeut, relatietherapeut hoogeveen, hoogeveen relatietherapeut, relatiecoach hoogeveen, hoogeveen relatiecoach, relatiecoach hoogeveen, hoogeveen relatietherapie, relatietherapeut hoogeveen, hoogeveen relatie therapeut, relatietherapie hoogeveen, hoogeveen relatietherapie, relatietherapeut drenthe, drenthe relatietherapeut, relatietherapie hoogeveen, relatiecoach drenthe, drenthe relatiecoach, relatie coach drenthe, drenthe relatie coach, therapeut drenthe, drenthe therapeut, relatietherapie drenthe, drenthe relatietherapie, relatietherapeut emmen, emmen relatietherapeut, relatiecoach emmen, relatietherapeut hoogeveen, emmen relatiecoach, coach emmen, emmen relatie coach, relatietherapeut emmen, emmen relatietherapeut, relatietherapeut emmen, emmen relatietherapie, relatietherapeut meppel, meppel relatietherapeut, relatiecoach meppel, meppel relatiecoach, coach meppel, meppel coach, relatietherapeut meppel, meppel relatie therapeut, relatietherapie meppel, meppel relatietherapeut, relatietherapeut assen, assen relatietherapeut, relatiecoach assen, assen relatiecoach, coach assen, assen coach, therapeut assen, assen therapeut, relatietherapeut assen, assen relatietherapie, relatietherapeut groningen, groningen relatietherapeut, groningen, groningen relatiecoach, relatietherapeut hoogeveen, relatiecoach groningen, groningen coach, relatietherapeut groningen, friesland relatietherapeut, relatiecoach friesland, friesland relatiecoach, relatiecoach friesland, friesland coach, relatietherapeut friesland, friesland relatietherapeut, relatietherapeut friesland, friesland relatietherapeut, relatietherapeut beilen, beilen relatietherapeut, relatiecoach beilen, beilen relatietherapeut, coach beilen, beilen relatiecoach, relatietherapeut beilen, beilen relatietherapeut, relatietherapie beilen, beilen relatietherapie, relatietherapeut overijssel, overijssel relatietherapeut, relatiecoach overijssel, overijssel relatiecoach,, overijssel coach, relatietherapeut overijssel, overijssel relatietherapeut, relatietherapie overijssel,

Overwegingen relatietherapie.

Herken je je in bijvoorbeeld een van de volgende relatie vraagstukken, dilemma’s in je relatie:
 • Ik voel me niet gelukkig in mijn relatie.
 • Wij hebben steeds dezelfde ruzies.
 • Ik voel me eenzaam in mijn relatie.
 • Ik hou van mijn partner. Ik wilt echt meer praten, vrijen of andere leuke dingen doen samen met mijn partner, maar het gebeurt steeds maar niet.
 • Ik hou het echt niet meer uit met mijn partner.
 • Ik ervaar de seks als onprettige seks en niet als liefde bedrijven.
 • Ik ervaar een afstand tussen mij en mijn partner.
 • Ik ben je al jarenlang aan het aanpassen aan mijn partner en realiseer me dat de relatie eigenlijk eenzijdig is.
 • Ik wil wel stoppen, maar weet niet hoe. Ik ben bang voor de gevolgen.
 • Ik denk dat ik te dik, te dun, te oud, te eigenwijs of te verlegen ben voor een relatie.
 • Ik ben gescheiden, ik ben aan het scheiden, de uitdagingen zijn groot, ik voel mij nog niet vrij, de omgangsregeling loopt niet goed.
 • Mijn partner vindt dat het wel meevalt. Mijn partner vindt dat ik niet zo moet zeuren.
 • Ik ervaar overbelasting, er ligt teveel op mijn bord.
 • Ik overweeg al een tijdje om te gaan scheiden.
 • Mijn partner wil te veel sex. Mijn partner wil geen seks.
 • Ik zoek al tijden naar een nieuwe partner, maar ik hebt het gevoel dat mij nog iets tegenhoudt.

Situaties waarin je kunt zitten

In iedere relatie voel je je wel eens ongelukkig. Je ergert je aan de ander, hebt geen zin om te vrijen, je bent het niet met elkaar eens over de opvoeding van de kinderen. Of je komt te weinig toe aan de dingen die jij zou willen. Je vraagt je af of het aan jou ligt of aan je partner. Je wilt er over praten, maar de ander wimpelt je af. Of jullie krijgen hooglopende ruzie en je durft het onderwerp niet meer aan te snijden.

Je probeert het probleem dat jij ervaart in je relatie nog een keer op vriendelijke toon bespreekbaar te maken, op boze toon, maar je partner sluit zich voor je af en je staat er alleen voor. Doordat het probleem dat jij ervaart niet serieus wordt genomen, sluit jij je ook steeds verder af. De vreugde die je vroeger ontleende aan de relatie is ver te zoeken. Je probeert je grenzen aan te geven, vertelt wat je graag wilt, maar je bent een roepende in de woestijn en wordt niet gehoord. Het gedrag waar je je bij je partner aan stoort, wordt steeds erger en je eenzaamheid wordt ondragelijk. Je vraagt je af of je wel bij deze partner moet blijven.

De eerste stap naar relatietherapie

In je eentje naar een relatietherapeut gaan, is een uitstekende manier om je relatie te verbeteren. Je kunt namelijk ook tijdens relatietherapie naar ‘jouw kant van de waarheid’ kijken. En in je eentje kun je heel veel aan je relatie veranderen. Je partner reageert immers op jou gedrag. Dus als jouw gedrag verandert, kun je een andere relatie krijgen. Ook zonder dat je partner is mee geweest naar relatietherapie.

Het kan zijn dat jij problemen ervaart, maar je partner is tevreden met zoals het nu gaat. Verspil je energie dan niet aan het overhalen van je partner om mee te komen naar relatietherapie. Erken dat jij tegen problemen aanloopt in de relatie die je wilt oplossen. Je bent daarvoor niet afhankelijk van je partner. Je hoeft niet te wachten met iets ondernemen tot je partner in jullie relatie de problemen op dezelfde manier ervaart. Voor mannen geldt bijvoorbeeld dat zij het vaker dan hun partner als vervelend ervaren dat er weinig seks is. Vrouwen voelen zich er vaker alleen voor staan.

Neem contact op voor een eerste intakegesprek, waarin we de situatie verkennen en de kern van jullie probleem gaan aanpakken tijdens relatietherapie. Ook een gratis kortdurende kennismakingsgesprek van 30 minuten is mogelijk om zo te ontdekken of er een klik is met onze relatietherapeut.

Daarnaast kunnen jullie ook zelf te verkennen op welke vlakken jullie verschillen van elkaar en wat jullie overeenkomsten zijn. Wij hebben een aantal testen die uitermate geschikt zijn om jullie persoonlijkheden in de relatie te testen. Per persoon vullen jullie elk een test in en spreken samen de resultaten door. Vervolgens kunnen jullie de resultaten doorspreken met onze relatietherapeut.

Vraagstukken relatietherapie


Laatste pagina update: 17 Augustus 2021

relatietherapie, psycholoog, relatietherapeut, relatietherapeut hoogeveen, hoogeveen relatietherapeut, relatiecoach hoogeveen, hoogeveen relatiecoach, relatie coach hoogeveen, relatietherapie hoogeveen, hoogeveen relatie coach, relatie therapeut hoogeveen, hoogeveen relatie therapeut, relatietherapie hoogeveen, hoogeveen relatietherapie, relatietherapeut drenthe, drenthe relatietherapeut, relatiecoach drenthe, drenthe relatiecoach, relatietherapie hoogeveen, relatie coach drenthe, drenthe relatie coach, relatie therapeut drenthe, drenthe relatietherapie therapeut, relatietherapie drenthe, drenthe relatietherapie, relatietherapeut emmen, emmen relatietherapeut, relatiecoach emmen relatietherapie, relatietherapie hoogeveen, emmen relatiecoach, relatie coach emmen, emmen relatie coach, relatie therapeut emmen, relatietherapie emmen relatie therapeut, relatietherapie emmen, emmen relatietherapie, relatietherapeut meppel, meppel relatietherapeut, relatiecoach meppel, meppel relatiecoach, relatie coach meppel, meppel relatie coach, relatie relatietherapie meppel, relatietherapie meppel relatie therapeut, relatietherapie meppel, meppel relatietherapie, relatietherapeut assen, assen relatietherapeut, relatiecoach assen, relatietherapie assen relatiecoach, coach assen, assen coach, relatie therapeut assen, relatietherapie hoogeveen, assen relatie therapeut, relatietherapie assen, assen relatietherapie, relatietherapeut groningen, groningen relatietherapeut, relatiecoach groningen, groningen relatiecoach, coach groningen, relatietherapie hoogeveen, groningen coach, therapeut groningen, relatietherapie groningen relatie therapeut, relatietherapie groningen, relatietherapie groningen relatietherapie, relatietherapeut friesland, friesland relatietherapeut, relatiecoach friesland, friesland relatiecoach, coach friesland, friesland relatie coach, relatie therapeut friesland, relatietherapie therapeut, relatietherapie friesland relatietherapie, friesland relatietherapie, relatietherapeut beilen relatietherapie, beilen relatietherapeut, relatiecoach beilen, beilen relatiecoach, coach beilen, beilen coach, relatie therapeut beilen, beilen therapeut, relatietherapie beilen, beilen relatietherapie, relatietherapeut overijssel, overijssel relatietherapeut, relatiecoach overijssel, overijssel relatiecoach, relatie coach overijssel, relatietherapie overijssel relatie coach, relatie therapeut overijssel, overijssel relatie therapeut, relatietherapie overijssel, relatietherapie overijssel relatietherapie, relatietherapie hoogeveen

Voor ons is uw privacy belangrijk. Wij beveiligen automatisch alle communicatie en gebruiken uitsluitend cookies voor het verbeteren van de website.