Kans van slagen relatietherapie

U overweegt relatietherapie en u vraagt zich af wat de kans van slagen van relatietherapie is. U heeft in uw relatie gemerkt dat een aantal dingen niet goed gaan, misschien heeft uw partner geen aandacht meer voor u of u bent uit elkaar gegroeid. U zou graag de kosten voor relatietherapie als investering willen zien.

Stacks Image 22602
Kans van slagen relatietherapie
U bent de sleutel tot het vergroten van de kans van slagen van relatietherapie.

Om het slagen van relatietherapie te vergroten is het goed om open en transparant te zijn. Tijdens de driegesprekken is openheid in sommige gevallen een bedreiging als het bijvoorbeeld gaat om:

  • vreemdgaan
  • twijfels of u wel verder wilt
  • wantrouwen in de ander
  • walging over uw partner
  • verliefdheidgevoelens voor een ander

In dergelijke situatie wordt vaak tijdens het traject een tot enkele individuele gesprekken tussen u en onze relatietherapeut gevoerd om over deze zaken te praten. Als dergelijke onderwerpen niet worden uitgesproken beïnvloed dit in veel gevallen het resultaat negatief.
Door over deze onderwerpen met uw relatietherapeut constructief en relativerendte praten heeft u de mogelijkheid om alle consequenties mee te wegen om een juist besluit te kunnen maken. Er zijn immers twee richtingen bij verandering: “Verander de situatie, of verander uw gedachte er over”.

Na de individuele gesprekken (ook wel 1 op 1 gesprekken) worden de driegesprekken weer opgepakt.

Neem contact met ons op of maak een afspraak voor oriëntatie tijdens een kennismakingsgesprek.
Hieronder treft u diverse slagingspercentages van relatietherapie aan. Bij het bepalen wat de kans van slagen van een relatietherapietraject is het van belang om eerst vast te stellen wat ’slagen’ is. Een geslaagde relatietherapietraject is het, als stellen na 1,5 jaar na afronding van het traject nog bij elkaar zijn en gelukkig met elkaar zijn.

Wij meten een succesvol en geslaagd relatietherapietraject op basis van een steekproef van alle trajecten in de onderzoeksperiode (De twee getoonde jaartallen is de onderzoeksperiode). Het percentage geslaagde relatietherapietrajecten in de onderzoeksperiode is in de binnenste cirkel weergegeven.

Laatste pagina update: 17 Augustus 2021

Voor ons is uw privacy belangrijk. Wij beveiligen automatisch alle communicatie en gebruiken uitsluitend cookies voor het verbeteren van de website.