Gestalttherapie

Gestalttherapie is een vorm van psychotherapie, waarbij je als mens wordt gezien als een onlosmakelijk onderdeel van je omgeving (gezin, werk, vrienden en de rest van de wereld).

Contact met je omgeving en hoe dat contact wordt beleefd is heel belangrijk voor je. Je kunt psychische problemen ervaren als het contact met je omgeving verstoord is en je niet in staat bent om dit te herstellen.

Gestalttherapie
Gestalttherapie
Gestalttherapie helpt je om je gevoelens, verstand en handelen meer op elkaar af te stemmen.

Gestalttherapie gaat vooral om de manier waarop je de problemen ervaart, welke betekenis ze hebben in je leven en hoe je ermee omgaat. De aandacht is vooral gericht op wat je zintuigen waarnemen en wat je fysiek ervaart.

Een evenwichtige persoonlijkheid is belangrijk voor je hele leven, inclusief je relatie. Allerlei oorzaken kunnen tot gevolg hebben dat je niet in balans bent waardoor je niet lekker in je vel zit. Psychische dilemma’s zoals depressiviteit of een burn-out kunnen zorgen voor problemen in je relatie. Als je denkt dat dit in jullie relatie aan de orde is, dan kan gestalttherapie een goede manier zijn om hier oplossingen voor te vinden.

Wij achterhalen waarom jullie contact moeizaam verloopt. Vaak kom je dan tot de kern van de problematiek. Wij maken je bewust van de daadwerkelijke problemen die het contact met je partner verstoren. Van daaruit ga je samen werken aan een oplossing voor de toekomst. 

In de Gestalt Relatietherapie staat centraal wie jullie zijn, hoe jullie elkaar beleven en met jezelf en de ander omgaan.
Gestalttherapie kan je helpen bij het:
• vergroten van de veiligheid in de relatie
• leren herkennen en verwoorden van de beleving van de ander
• vergroten van intimiteit- of contact in de relatie
• bespreekbaar maken van je behoeften
• leren om jezelf niet kwijt te raken in contact met de ander
• leren uiten van gevoelens en emoties
• verwoorden van je eigen beleving
• leren kwetsbaar zijn bij de ander
• doorbreken van negatieve patronen
• verbeteren van de communicatie in de relatie
Neem contact met ons op voor meer informatie, om kennis te maken met onze therapeut en jouw/ jullie situatie voor te leggen, voor het bespreken van de therapiemogelijkheden voor jouw/ jullie situatie, als je je afvraagt of een wijze van therapie je gaat helpen of je wilt direct een afspraak maken.

Laatste pagina update: 17 Augustus 2021

Voor ons is uw privacy belangrijk. Wij beveiligen automatisch alle communicatie en gebruiken uitsluitend cookies voor het verbeteren van de website.