Relatiecounseling

Relatiecounseling is vooral gericht is op de relatie en het vinden van oplossingen voor de toekomst.

Relatiecounseling
Relatie counseling
Bij relatiecounseling laat de counselor je zélf naar oplossingen zoeken, doelen en prioriteiten stellen en laat handelen om deze doelen te bereiken. Relatiecounseling richt zich niet op hoe problemen zijn ontstaan. Bij relatiecounseling is aandacht voor zowel de relatie als het individuele denken, voelen en gedrag. Tijdens relatiecounseling vinden zowel individuele als gezamenlijke gesprekken plaats.

Relatiecounseling is vooral:
  • bedoeld voor psychisch gezonde mensen, die tijdelijk ondersteuning goed kunnen gebruiken;
  • ten behoeve van ‘lichte’ psycho-sociale problemen;
  • primair gericht op het ‘hier-en-nu’;
  • resultaatgericht en pragmatisch.

Relatiecounseling is een kortdurende vorm van begeleiding. Gemiddeld genomen heb je voldoende aan 5 sessies.

Gedurende relatietherapie kan relatiecounseling als klein onderdeel ingezet worden. Het kan ook zijn dat relatietherapie hoofdzakelijk bestaat uit relatiecounseling.
Neem contact met ons op voor meer informatie, om kennis te maken met onze therapeut en jouw/ jullie situatie voor te leggen, voor het bespreken van de therapiemogelijkheden voor jouw/ jullie situatie, als je je afvraagt of een wijze van therapie je gaat helpen of je wilt direct een afspraak maken.

Laatste pagina update: 17 Augustus 2021

Voor ons is uw privacy belangrijk. Wij beveiligen automatisch alle communicatie en gebruiken uitsluitend cookies voor het verbeteren van de website.