De laatste tijd loopt onze relatie wat stroever

Wij hebben een lange relatie (15 jaar) maar de laatste tijd loopt het wat stroever. Mijn vrouw heeft aangegeven dat ze twijfels heeft over onze relatie. Hoe hebben we het zover kunnen laten komen de laatste paar jaar. Zij mist waardering en ook seksueel heeft ze een drempel. Ik ben erg onzeker geworden en ik mis de bevestiging van haar dat ze met mij verder wil. Ik zou graag willen dat onze relatie weer goed is en wil graag inzicht krijgen hoe we dit kunnen aanpakken.

Man, 39 jaar

Onze dochter wil voor de tweede keer stoppen met haar opleiding

Onze dochter (18) heeft voor de tweede keer besloten om te stoppen met haar opleiding. Ze zegt veel stress in haar hoofd te voelen. Ze voelt zich vaak niet gelukkig en is erg onzeker over zichzelf. Ze heeft weinig zelfvertrouwen. Ze wil graag hulp om zich beter te voelen.

Kunnen jullie haar daarmee helpen?

Bezorgde moeder (44)

Onze zoon zit niet lekker in zijn vel

Onze zoon (12) zit niet lekker in zijn vel. Hij is bang om fouten te maken en om afgewezen te worden. Hij heeft er geen vertrouwen in dat zijn vrienden om hem heen hem oprecht leuk vinden. Hij voelt zich minderwaardig.

Hij legt de lat om te presteren heel hoog voor zichzelf. Hierdoor ervaart hij erg veel spanning voor school en voor sporten.

Kunnen jullie onze zoon helpen zodat hij weer lekker in zijn vel komt te zitten?

Hoe helpen we onze zoon bij zijn studiekeuze

Onze zoon (18) gaat volgend jaar studeren, maar heeft geen idee welke studie. Hij twijfelt aan zijn eigen kunnen, hij weet niet wat hij wil en er is veel maar ook beperkte keuze. Hij is bang om te snel een keuze te maken waar hij spijt van denkt te krijgen. Regelmatig vraagt hij aan ons wat wij vinden dat goed bij hem past. Wij willen onze mening en het beeld dat we van hem hebben wel geven maar niet opdringen. Maar het hem alleen laten uitzoeken, voelt ook niet goed. 

Kunnen jullie ons helpen bij zijn zoektocht?


Zie ook loopbaanbegeleiding

Ik wil graag mijn communicatie vaardigheden verbeteren.

Ik wil graag mijn communicatie vaardigheden verbeteren, voornamelijk als er problemen zijn die opgelost moeten worden loop ik tegen barrières aan.
Ik wil graag doorontwikkelen maar door "communicatie verstoring" ondervind ik hier hinder van, er is een gevoel ontstaan dat er een vergroot glas op mij ligt.

manager, 44 jaar.

Hoe kan ik leren om mijn eigen grenzen te bewaken?

Hoe kan ik leren om mijn eigen grenzen te bewaken? Misschien is het goed om eerst te kijken waarom het belangrijk voor je is waarom je een grens wilt bewaken. Hoezo wil je het bewaken, betekent dit dat je er vanuit gaat dat iemand je grens aanvalt? Is dit jouw ervaring? Heb je je grens al eens aangegeven? Weet de ander dat ze een grens van je hebben bereikt? 

Zo zijn er meer punten rondom dit onderwerp (en meer) wat tijdens coachingsgesprekken wordt besproken. Afhankelijk van de omstandigheden en aanleiding kan persoonlijke coaching hier voor worden ingezet. 

​Hoe kunnen wij samen onze kinderen opvoeden zonder ruzie te hebben?

Mijn partner en ik zitten niet op de zelfde golflengte betreffende de manier van opvoeden van onze kinderen.

Hoe kunnen wij samen onze kinderen opvoeden zonder ruzie te hebben?

Ik zoek hulp om mijn nieuwe uitdaging te vinden

Ik ben meer dan 10 jaar zelfstandig ondernemer. Ik had samen met een familielid een half dozijn winkels waarvan we er in de loop van de tijd een aantal hebben verkocht.

Ik sta op het punt om de resterende winkels te verkopen en iets anders te gaan kopen of te gaan doen. Ik kom er zelf niet uit en heb veel goedbedoelde gesprekken gevoerd in mijn omgeving. Ik zoek professionele hulp om er achter te komen waar ik mijn nieuwe uitdaging kan vinden, wilt u mij hierin begeleiden?

We begrijpen elkaar niet en zijn uit elkaar gegroeid.

Sinds de geboorte van onze dochter lopen mijn man en ik langs elkaar heen. Communiceren is lastig, we begrijpen elkaar niet, zijn uit elkaar gegroeid..
Kunnen we hier nog uitkomen?

Ons bedrijf dreigt​ verstrikt te raken in veranderende trends, kansen en ontwikkelingen in de markt.

Ons bedrijf dreigt verstrikt te raken in veranderende trends, kansen en ontwikkelingen in de markt. Ons bedrijf zit vast in gewoonten en gedragspatronen binnen ons bedrijf of misschien zelfs ook binnen de keten. Daar hebben we onvoldoende zicht op. Wij merken een terugval in omzet en wij voelen ons als bedrijf minder productief als wij willen en kunnen.


Bedrijf, onderwijssector, 34 FTE

We lopen vast in onze relatie

We lopen vast in onze relatie, dit is een terugkerend probleem voor ons. We hebben verschillende behoeftes, maar hebben wel de intentie er samen voor te gaan. Het lukt ons echter niet om onze problemen structureel op te lossen.

Wij hebben mooie ideeën voor het lanceren van een nieuw product en dienst.

Wij hebben mooie ideeën voor het lanceren van een nieuw product en dienst. Wij geloven er in, maar overzien de risico’s niet. Wij willen graag hierover klankborden.


Bedrijf, creatieve sector, 17 FTE

Ik wil van mijn grote onzekerheid af.

Ik ben op zoek naar iemand die mij kan helpen om van mijn grote onzekerheid af te komen, of in ieder geval sterk te verminderen. Mijn onzekerheid is verergerd in mijn werk en daarom heb ik moeite met solliciteren.


Vrouw, 26 jaar.

Ik heb behoefte aan reflectie in wat ik doe

Als ZZP-er en alleenstaande heb ik behoefte aan reflectie in wat ik doe, zowel zakelijk als persoonlijk. Zolang ik voor anderen bezig ben voel ik mij goed, erkend en heb ik een doel. Echter hierin loop ik mijzelf snel voorbij. Ik maak te weinig ruimte voor mijzelf en mijn thuis. Als die ruimte er wel is voel ik mij daar niet prettig bij en kom ik niet tot de dingen die ik graag zou willen. Ik stel wel doelen maar kom ze niet na. Lijkt wel of mijn ratio en het gevoel dan niet matcht. Alleen als de noodzaak hoog is kan ik mij er wel toe zetten maar dan loop ik mijzelf weer volledig voorbij. Ik balanceer altijd op de grens van het "net kunnen halen".

Ik wil hier graag met een professional naar kijken en patronen doorbreken.

Hoe springen wij in op de vele veranderingen in de markt.

Hoe krijgen wij grip op de sterk veranderende markt bijvoorbeeld hoe kunnen wij inspringen op nieuwe kansen, trends en ontwikkelingen.


Bedrijf, bouwsector, 27 FTE

I feel confused and lost about my career choice.

I feel confused and lost about my career choice.


project coordinator, 45 jaar.

Waarom kom ik afspraken niet na?

Ik heb moeite me aan afspraken te houden. Mijn man houdt erg van afspraken en houdt zich eraan. Ik ben minder assertief dan mijn man en in sommige situaties botst dat erg.
We krijgen vaak ruzie omdat ik de afspraak niet ben nagekomen.

Ik wil graag weten waarom ik afspraken niet nakom. Het zijn vaak hele simpele dingen. Ik voel weerstand in mezelf, ik vind iets stom of overdreven maar mijn man vindt het super fijn als ik iets doe.

De span of control wordt te groot.

Wij begonnen met een klein bedrijf. Alles was te overzien. Nu, als gevolg van vele successen, moeten wij zaken uit handen geven. De span of control wordt te groot. Dit is nieuw en erg wennen. Wij willen graag weten hoe wij effectief ons bedrijf kunnen laten groeien. Wilt u ons hierin begeleiden?


Bedrijf, retailsector, 12 FTE

Ik wil leren omgaan met de affaire van mijn man

Ik wil leren omgaan met de affaire van mijn man. Hoe moeten we nu verder. En, mochten we daar doorheen komen, ook verdieping van onze relatie. Oplossen van irritaties / verwijdering die in de loop van de tijd zijn ontstaan.

Al langere tijd blijf ik vastlopen in dezelfde patronen

Al langere tijd blijf ik vastlopen in dezelfde patronen. Hier krijg ik zelf steeds meer last van, maar het belemmert mij ook in mijn relatie met mijn vriend, familie en vrienden.
Ik zou graag mijzelf centraler willen zetten, Er meer vertrouwen in hebben dat de keuzen die ik maak ook goed zijn voor mijn omgeving, waardoor ik meer rust ervaar,

Orthopedagoog 45 jaar

Mijn onzekerheid is verergerd in mijn werk en daarom heb ik moeite met solliciteren

Ik ben op zoek naar iemand die mij kan helpen om van mijn grote onzekerheid af te komen, of in ieder geval sterk verminderen. Mijn onzekerheid is verergerd in mijn werk en daarom heb ik moeite met solliciteren. Daarom zoek ik een loopbaanbegeleider met een psychologische achtergrond, of een psycholoog met ervaring in loopbaanbegeleiding.

Mijn partner voelt zich niet meer door mij gewaardeerd.

Mijn partner voelt zich niet meer door mij gewaardeerd. Gesprekken lopen uit op ruzie en onbegrip. We willen graag leren waar de problemen liggen en hoe we weer op een leuke manier een gesprek kunnen voeren.

Helaas dwingt de huidige cultuur binnen ons bedrijf om altijd te blijven doen zoals wij deden.

Internationalisering is een richting waar wij op willen. Helaas dwingt de huidige cultuur binnen ons bedrijf om altijd te blijven doen zoals wij deden. De "oude garde" hebben het bedrijf opgebouwd zoals het nu is en vinden veranderen een te groot risico. En zonder te veranderen worden we straks links en rechts ingehaald. Wilt u ons helpen om dit aan te pakken en op te lossen?


Bedrijf, zorgsector, 128 FTE

De afgelopen jaren hebben we voor mijn gevoel langs elkaar heen geleefd

De afgelopen jaren hebben we voor mijn gevoel langs elkaar heen geleefd waardoor er een bepaalde afstand is ontstaan. Nu ben ik niet zo'n prater, weet niet hoe dat komt. Misschien omdat ik vaak het gevoel heb gehad dat ze me toch niet begreep. Hierdoor is bij mij de twijfel erg toegenomen over hoe nu verder... Is er nog een toekomst samen of zijn we te ver uit elkaar gegroeid. Het is nu zelfs zover gekomen dat ik ook gevoelens heb gekregen voor een andere vrouw, dit doet me erg veel verdriet en daarom zoek ik er nu hulp bij.

Hoe vind ik de balans weer binnen mijzelf?​

Hoe vind ik de balans weer binnen mijzelf?

Na een jaar lang op het tandvlees te hebben gelopen ben ik tussen Kerst en nieuwjaar emotioneel ingeklapt.

Na een jaar lang op het tandvlees te hebben gelopen ben ik tussen Kerst en nieuwjaar emotioneel ingeklapt. Vanaf de bouwvak was ik al prikkelbaar, darmklachten, spanning en besluiteloos. Nu ben ik vrij snel moe, slaap slecht en leg op elke slak zout. De huisarts heeft aangegeven dat ik moet onthaasten en indien mogelijk met training en coaching weer de positieve flow te krijgen.

Ik loop vast wat betreft mijn loopbaan.

Ik loop vast wat betreft mijn loopbaan. Ik werk nu 3,5 jaar als personeelsconsulent en heb het eigenlijk nooit echt naar mijn zin gehad. Ik solliciteer maar kom niet verder en sta nu op het punt om ontslag te nemen.


Wilt u mij begeleiden bij mijn zoektocht

​Na een burn out afgelopen zomer merk ik dat ik er nog niet uit ben wat ik nu wil.

Na een burn out afgelopen zomer, heb ik mijn baan opgezegd en ben gaan reizen. Echter merk ik dat ik er nog niet uit ben wat ik nu wil, waar ik wil zijn, waar ik naar toe wil en in welke richting ik een baan moet zoeken. Daarnaast zijn er een aantal terugkerende patronen aangaande relaties en communicatie die ik wil doorbreken.

Ik loop vast wat betreft mijn loopbaan

Ik loop vast wat betreft mijn loopbaan. In mijn huidige baan heb ik het eigenlijk nooit echt naar mijn zin gehad. Ik solliciteer maar kom niet verder en sta nu op het punt om ontslag te nemen.

vrouw 28 jaar

Mijn keuze om uiteindelijk met Walda Coaching verder te gaan was niet moeilijk

Wat zoek ik? Iemand die mij helpt de richting van mijn loopbaan te bevestigen danwel een nieuwe weg in te slaan. Zelf ben ik daar al enige tijd mee bezig, echter heb ik het gevoel vast te lopen in mijn gedachten en zoek ik dus iemand met professionele ervaring om mij hiermee verder te helpen.

Tijdens mijn zoektocht naar begeleiding heb ik gesprekken met 5 coaches gehad. Mijn keuze om uiteindelijk met Walda Coaching verder te gaan was niet moeilijk. No nonsens en niet zweverig. Er wordt niet met mij "meegepraat" en het is mij heel duidelijk wat Walda Coaching voor mij kan betekenen

Show more posts

Voor ons is uw privacy belangrijk. Wij beveiligen automatisch alle communicatie en gebruiken uitsluitend cookies voor het verbeteren van de website.