Feedback
Wanneer eenzijdig van de ene naar de andere persoon feedback wordt gegeven, wordt dit eendimensionale feedback genoemd. Dit is de manier van feedback die vaak wordt gezien als corrigerend. Bij eendimensionale feedback wordt gebruik gemaakt van één beoordelaar, dit wordt ook wel singel rating genoemd. Het probleem van single rating is dat één ander persoon nooit alle aspecten van de persoon in kwestie (de beoordeelde) in de gaten kan hebben.

180 graden feedback
Bij 180 graden feedback oordeelt de beoordeelde ook over zijn/haar eigen werk.

360 graden feedback
Bij deze manier van feedback geven wordt er vanuit verschillende invalshoeken gekeken. Met deze methode wordt er ook door familie, vrienden, teamgenoten, leidinggevenden, collega’s, leveranciers en of klanten input gegeven op de prestaties van de beoordeelde. Door gebruik te maken van meerdere inputgevers ontstaat er een completer beeld van de beoordeelde. Belangrijkste is dat naast input van anderen ook de input van de persoon in kwestie de cirkel rond maakt.
Door gebruik te maken van 360 graden feedback, ook wel multirating genoemd kunnen alle aspecten van de beoordeelde naar boven komen. Een leidinggevende bijvoorbeeld werkt niet altijd samen met diegene die beoordeeld moet worden. Doordat de samenwerking niet constant is, kunnen veel belangrijke aspecten over het hoofd worden gezien. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van de perceptie van verschillende personen, kan er een compleet beeld worden gevormd.

Feedback vragen
Bedenk 4 a 5 personen aan wie je feedback kunt gaan vragen. Denk hierbij aan collega’s, oud collega’s, oud managers/ leidinggevenden, broers, zussen, vader, moeder, opa’s, oma’s, ooms tantes, vrienden, vriendinnen enzovoort. Probeer vooral ook enkele kritische mensen te vragen. Vergeet niet om zelf het formulier ook in te vullen.
Je kunt de link van deze pagina via de mail toezenden aan elke feedbackgever.

Feedback bekijken
Tijdens de gesprekken worden de ontvangen resultaten besproken. Wens je de feedback ook van hen rechtstreeks te ontvangen, vraag hen dan om de mail met resultaten (die zij automatisch ontvangen) ook aan jou te mailen.

De link naar deze pagina is: https://www.waldacoaching.nl/360gradenfeedback/

Voor ons is uw privacy belangrijk. Wij beveiligen automatisch alle communicatie en gebruiken uitsluitend cookies voor het verbeteren van de website.